söndag 1 mars 2009

Helenes choklad biskvier

Har roat mig med att göra choklad biskvier, de blev riktigt goda!
Receptet är från Allt om mat nr. 5 2009.
Till 12 biskvier:
275g mandelmassa
1 äggvita
Fyllning:
50g mörk choklad (70%)
125g rumsvarmt smör
1½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula ( det hoppade jag över, katten Fammie fick den i stället, gick bra ändå)
Topping:
200g mörk choklad (70%)

Sätt ugnen på 175 grader, riv mandelmassan och blanda med äggvitan lite i taget. Rör smeten slät, fyll en spritspåse och spritsa runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen 12 min.
Ta dem av plåten när de svalnat lite och låt dem kallna på galler med den släta sidan uppåt.
Fyllningen:
Smält chokladen i vattenbad eller i mikron.
Rör/vispa smör, florsocker,vaniljsocker o äggula fluffigt vänd ned chokladen.
Bred krämen toppigt på bottnarna o ställ dem kallt ca 30 min.
Smält chokladen till toppingen och doppa biskvierna i chokladen, låt stelna i kylskåp.
För mig stelnade det i rumstemp.

Lycka till!

2 kommentarer:

Proforma sa...

Åh, så gott! Hembakade biskvier slår konditoriets med hästlängder!
Men för min del är det slut med allt godis nu, måste ta till lite slankande mat istället, det går inte längre... :(
Kram

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Verkar som de flesta gillar chokladbiskvier eftersom man aldrig ser några andra ute i handeln numera. Men jag är en fan av de gamla hederliga smörkrämsbiskvierna, DET är smarrigt!
Bakar aldrig själv men har en underbar svägerska som förser mig med smörkrämsbiskvier ibland. Och jag blir lika glad varje gång.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin