söndag 22 mars 2009

Jättemaränger och kringlor!

Av 4 ägg ( och lite till) kan du göra allt detta goda.
12 jättemaränger med choklad...

....och 30 äggkringlor
Recept maränger:
4 äggvitor
3dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
100g mörk choklad
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker med elvisp ca 8-10 min, helst i varmt vattenbad.
När det är vitt och fluffigt, blanda ner hackad choklad.
Klicka ut på papprade plåtar och grädda i 125 grader ca 50 min.

Recept kringlor:
2 kokta äggulor
2 råa äggulor
1 dl strösocker
150 g smör
4-5 dl vetemjöl
Garnering: äggvita och pärlsocker
Passera eller mosa de kokta äggulorna.
Blanda dem med de råa gulorna, sockret och smöret.
Rör allt pösigt.
Tillsätt mjölet och arbeta ihop.
Trilla ut degen i smala längder.
Forma till kringlor och lägg dem på smorda eller papprade plåtar.
Pensla med lite äggvita och strö över pärlsocker.
Grädda i 200 gr mitt i ugnen ca 7-8 min.

Lycka till!

3 kommentarer:

JennyRingblomman sa...

Gott med fika !
Kram Jenny

Jenny sa...

Oj, räckte det med 50 minuter i ugnen för de där maffiga marängerna! Lite smält choklad på dem, och lyckan är gjord...

Fredrik och Nina sa...

åh va gott :-) jag är en riktig gottegris, maränger har jag aldrig testat, ska göra det. Sparar ditt recept.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin