Igår kom Ekolådan och med den Veckans eko. Där hittade jag receptet på salladen på bilden ovan. Supergott! Vi åt av den idag också, smakade utmärkt även dagen efter.
Blomkåls- och potatis sallad.
8 potatisar skalade
300 g blomkål
salt o peppar
Vinägrett:
1/4 dl vitvinsvinäger (jag tog äppelcidervinäger)
1 tsk dijonsenap
3/4 dl matolja (rapsolja)
1-2 msk kapris ( jag valde stora cocktailkapris)
2 msk hackad gräslök
Skär potatisarna i centimeterstora tärningar och blomkålen i små buketter. Koka dem mjuka var för sig i lättsaltat vatten. Häll av vattnet o låt rinna av.
Vispa ihop vinägretten och vänd försiktigt ner potatisen o blomkålen.
Smaka av med salt o peppar.
Mums!
Idag har jag skördat citronmelissen och oreganon. Det var hög tid.
Citronmelissen hänger nu och doftar gott inne på lilla toan.
Oreganon hänger i hallen, tyvärr har den blommat för mycket så dofterna är lite försvagade.
Buketten är i alla fall vacker!
Nu ska jag göra i ordning björnbären till en god (förhoppningsvis) efterrätt.
1 kommentar:
Tack för info om bakplåtspappret! Jag letade på Clas Ohlson men hittade inte. Det står under "folie"... märkligt!
Härligt med färska kryddor, det saknar jag i min köksträdgård.
Salladen verkar jättegod!
Kram
Skicka en kommentar