tisdag 29 september 2009

Living in New York!


Min syster bor för tillfället i New York ( konsultjobb hos FN)

Hon har skickat lite bilder från lägenheten, där hon hyr ett rum, den blå pilen högst upp till höger på kartan.
Lägenheten ligger i fina kvarter på Upper East side men inte i de riktigt snobbiga områden utan här bor mest vanliga människor med relativt välbetalda jobb. Promenaden till jobbet tar ca 40 min, det är ungefär 40 (små) kvarter och vill man inte gå kan man åka tunnelbana eller buss men då missar man ju gatan med alla mysiga resturanger eller den med alla lyxiga designer kläder butiker. Om hon lägger till ytterligare 5 min på promenaden kan hon också vandra längs Central Park.


Hon är inneboende hos en lätt alkoliserad, runt 40-årig flygvärdinna som ogillar Barack Obama och går i kyrkan på söndagar.
Hyran är hutlösa 8200 kr i månaden, men det är det värt för ett sånt bra läge och en lägenhetskompis som hon inte är rädd ska sticka kniven i henne på nätterna.På min önskan har syrran varit på The High Line som jag skrev om här.
Här följer några av hennes bilder.Jag blir så avundsjuk!
Vill också "take a walk" där.

2 kommentarer:

Ika sa...

Bodde på rakt över Central Park sett från din syster lägenheten o så ett par avenyer till. Har aldrig gått på The Highline(?) men något jag ångrar nu helt klart! Mycket man inte tänker på när man bor där.

Proforma - Irene sa...

Hade gärna tagit en promenad där, jag med! Kul att se bilderna!
Kram

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin