onsdag 7 januari 2009

Ljudsystem - Soundsystem - Smart House

Under julledigheten har Tom och jag pratat en del om huset.
T.ex. om det han är intresserad av.
TEKNIK!! Vad annars, han är ju karl.Här hemma har vi ett Bose ljudsystem som funkar bra, så det blir nog ett liknande eller utbyggt system i nya huset.BINOVA kök har i samarbete med iPod gjort en speciell "dockningsstation" för en iPod, den leder vidare till ett BOSE högtalarsystem.
Inte så tokigt, men jag vet inte om vi ska ha ett BINOVA kök tror vår budget sprängs då.Något annat i teknikväg, som vi har tack vare Tom är en Pinnacle Soundbridge.

Med den kan man få in musik och radio via internet och nå vår server där Tom lagt in våra Cd-skivor.För tillfället har Tom den ute i sitt mekarförråd, så han kan lyssna på musik när han håller på med sin älskade Porsche eller sin motorcykel. Det blir väl för tråkigt annars ;-).

Något vi också kom fram till är att vi vill ha ett sk. Smart House, dvs. att man centralt kan styra elen i huset. T.ex. stänga av allt på en knapp och ha inprogrammerat när och var det ska tändas och släckas när man ex. är bortrest.

Scenariebelysning - Välj med ett tryck hur du vill ha belysningen i hela huset. Välj ex morgonbelysning, dagbelysning, natt, städbelysning mm.

Nattljus - Belysning dimmrar svagt upp så det inte bländar på natten. Den slocknar efter några minuter.
Barnljus - Samma som "Nattljus" men du aktiverar funktionen i barnens rum, då får dom ledljus när de går på toaletten nattetid.


Boendesimulering - Efter att inbrottslarmet aktiverats startar simulerat boende. Belysning, uttag och radio styrs på oregelbundna tider så huset ser bebott ut. Kan kompletteras med ljudanläggning för ex hundskall etc.

Oändliga möjligheter!

During the holidays Tom and I have talked about things in the new house and ofcourse about technique.

About soundsystems like the one we have Bose and about Smart House .

With the technique you have endless amount of possibilities to control the electricity in your house.

Inga kommentarer:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin