fredag 9 oktober 2009

Ekologisk kosmetik vinner mark.


Att ekologiskt blir mer och mer INNE har väl inte undgått någon.
Så här skriver de på Ekowebs sida:

Efter att flera internationella stjärnor som Madonna, Cher, Kate Moss och Julia Roberts tillkännagivit att de föredrar ekologiska skönhetsprodukter från till exempel Dr Hauscka, har den ekologiska hudvården och kosmetikan slutligen funnit en bred acceptans bland konsumenterna.
Just nu är försäljningen inne i en boom som inte ens den globala ekonomiska krisen kan rå på. Till exempel ökade Weleda sin försäljning med 10 procent under 2008 och ökningstakten för 2009 fortsätter i samma tempo. Konkurrenten Wala, som bland annat marknadsför Dr. Hauschka ökade sin omsättning med 7 procent till över 1 miljard svenska kronor under 2008 och fortsatte att öka under första halvan av 2009.

Källa: BioFach newsletter


Vill slå ett slag för några produkter jag trivs med.
Högst upp ser ni Weledas Lavendelbadmjölk som är helt underbar.

En av Weledas senaste produkter är Björkscruben som jag blivit beroende av, finns inget som slår den. Är inte särskild rivig men gör ändå huden sammetslen.

Arnika massageolja är en favorit i hela min familj, vem tycker inte om att bli masserad, med denna olja blir det dubbel njutning, då den lindrar värk och spänningar.

Har haft problem att hitta en mascara som inte irriterar mina ögon, tills jag hittade denna från Dr.Hauschka.


Lermasken och ångbadet här ovan gör rent på djupet.

Mandeloljan från Weleda är perfekt att ta bort makeup med.

Weledas senaste tillskott är produkter med granatäpple. Har ännu inte provat dem, men så fort jag får chansen kommer en rapport.

Har du några favoritprodukter som du vill rekommendera?

3 kommentarer:

Charlotta sa...

Skall testa Weledas produkter nästa gång jag skall köpa nya krämer. Bra att du har testat och gillar dem! Jag såg faktiskt att de finns på ICA Maxi nu.

Trevlig helg!

//Charlotta.

Helene sa...

Visst är det bra, de finns på Coop också!

It's a house sa...

Jag är en stor vän av ekologiska produkter och handlar det mesta ekologiskt. Jag tycker att ekologiska matförpackningar brukar vara vackra att se på (tex saltåkvarn) men min erfarenhet av ekologisk smink är att de har den där typiskt "ekologiskt" tråkiga looken. Synd för jag tror att det är fler än jag som påverkas av det.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin