tisdag 27 oktober 2009

Fönsterfunderingar


Håller på att försöka bestämma vilka fönster vi ska ha, och det är inte det lättaste.
Uppe i vårt sovrum kommer vi i alla fall ha ett takfönster, eftersom det ligger inåt i huset och de fönster som blir på gaveln av huset är i badrummet och i garderobsdelen av "vår våning". I barnens rum blir det tredelade fönster. Två fasta delar och en öppningsbar del.
Dock kommer inte våra fönster se ut som ovan i färgen. Hade en tanke om det först, men nu lutar det åt att de blir galvaniserade som stuprör och hängrännorna.
Bilden ovan har jag lånat av Hagudden.

På gaveln av barnens allrum blir det ett sånt här fönster, det går i linje med korridoren bort till köket. Ett likadant fönster blir det vid matplatsen mot baksidan av huset.

En dubbeldörr med fasta fönster på sidorna, blir det i deras allrum mot baksidan-söder.Så här kan det också se ut, det kommer se lika ut i vardagsrumsdelen på varje långsida.På gaveln i vardagsrummet blir det fasta fönster som ovan ungefär.


Längs med korridoren i barnens del blir det långsmala fönster uppe på väggen, tre  i rad och två stycken i deras allrum mot norr.

 
I barnens badrum blir det tre fönster varav ett öppningsbart.

Hur det blir med fönsterna på gaveln i vår våning är inte klart än, men det lutar åt två franska balkonger i garderobs delarna och ett som nedan (utan spröjs) i vårt badrum.
 


Det tar tid kan jag säga att komma på "exakt" hur man vill ha det.
Sen är det, det där med mått på fönstren också....
men det är en senare historia. 
 

6 kommentarer:

Vimsingen sa...

Fönster och dörrar är svårt. Man ska dels tänka på hur fasaden ser ut, dels få till möbleringsbara ytor inne....ibland går inte den ekvationen ihop. Kolla också priset på fönster. Vi fick en chock när vi insåg vad rundade fönster skulle ha kostat.
Kram
Vimsingen

Proforma - Irene sa...

Det är mycket att tänka på för att få ihop ett helt hus! Jag blir lite nyfiken... hur långt har ni kommit? Är det på planeringsstadiet eller har spaden satts i marken än? Fast det hade du säkert skrivit om i bloggen i så fall.
Kram

It's a house sa...

Ja fönster är inte helt lätt, att både få en estetisk ut- och insida, ett bra ljusflöde och möbleringsbara rum... Inte lätt, men kul! Lycka till i era funderationer! Själva är vi i badrumsfunderartagen, inte helt lätt det heller....
Kram
Karolina

jessie sa...

Hej! Fick den söta hängaren nu i veckan som jag vann hos dig! =) Tack så mycket!
/Jessica!

Livet i träsket sa...

Vad fint och spännande! Jag vet inte om jag hade orkat att bygga ett nytt hus - fast det måste vara jätteroligt - att få det precis som man vill!Jag gillar de stora "spetsiga" fönstrena!
/Kristina

Ika sa...

Vi har precis sådana fönster som du visade sist, spetsiga. Ska fota fönstrena lite mer så du kommer få se dem till slut. Vi har valt Tanumsfönster och jag är så himla nöjd.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin